sinnikkyys

Tutkimuksessa on kyse sinnikkyydestä

Viimeisen 20 vuoden aikana NASA on tuonut markkinoille useita paikallaan olevia laskulaitteita ja liikkuvia rovereita: Curiosity rover (2012) ja InSight-laskuri (2018). Heidän tutkimuksensa kautta olemme oppineet niin paljon Punaisesta planeetasta. Ainoa uteliaisuus ja InSight ovat edelleen aktiivisia, mutta vuoden 2012 lopusta lähtien horisontissa on ollut uusi Mars-rover-operaatio: Mars 2020. Ja kuten nimestä voi päätellä, tästä tulee olemaan operaation jännittävä vuosi.

Mars 2020 -reitti on tarkoitus käynnistää kesällä, ja se on tänään virstanpylväs tehtävässä. Mars 2020 -rover on saanut vihdoinkin nimen: Sinnikkyys.

tarkoitus

“Tutkimusta ei ole koskaan tehty ilman sinnikkyyttä”, NASA: n avustaja Dr. Thomas Zurbuchen kertoi ilmoitustapahtumassa. “Tutkimisessa on kyse sinnikkyydestä ja uteliaisuudesta yhdessä.”

Sinnikkyys on pian matkalla Punaiselle planeetalle. Käynnistysikkuna Marsin-matkan aloittamiselle on 17. heinäkuuta – 5. elokuuta 2020, jolloin laskeutuminen Marsiin tapahtuu 18. helmikuuta 2021. Kun Marsin pinnalla on rover, se kulkee maisemaa ainakin yhden Marsin vuoden ajan ( lähes kaksi maapallon vuotta).

Joten mitä uutta tässä roverissa on?

roverissa

Mars 2020 -rover, jolla on kuusi pyörää ja on suunnilleen samankokoinen kuin pieni auto, näyttää hyvin kuin Mars Science Laboratory Curiosity. Curiosity tutkii parhaillaan Gale-kraatteria ja pyrkii rajoittamaan yli 3 miljardia vuotta sitten olemassa olleen järven asumisolosuhteiden ajoitusta ja kestoa. Mars 2020 -roverilla on kuitenkin erilainen hyötykuorma tiedeinstrumentteja, ja se ei ole vain keskittynyt etsimään merkkejä muinaisista asumisolosuhteista, vaan etsii myös todisteita aiemmasta mikrobielämästä. Se käyttää myös 2,1 metriä pitkää vartta, joka voi taipua ja venyä paljon kuin ihmisen käsivarsi ja antaa roverille pääsyn kiviin ja maaperään, valita ja välimuistiin näytteitä, jotka mahdollisesti voidaan palauttaa maan päälle tulevan operaation avulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top